Maya Tun Uc Zonnemaanjaar in het algemeen

 

English language

 

 

 

Voorwoord:

Als ik vanuit alles zou kunnen kiezen om je daarvan iets te mogen geven. Kies ik onvoorwaardelijk voor de Heractivatie van je Oertijd. Zodat je Biologische klok daarmee kan synchroniseren. Want leven via de Maya Tun Uc Zonnemaanjaar, dan ben je de baas over je eigen denken en dat doe je met je gevoel!

Inleiding:

Waar komt de oorsprong van de 13 Manen kalender in de Maya cultuur vandaag? De Dertien Manen kalender bijstond oorspronkelijk bekend, door de Maya als de Tun Uc, het jaar van de Maan en/of Maan telling. De correlatie datum in de Gregoriaanse kalender is 25 juli. Dat in de Maya coltuur een feestdag is die we Dag Buiten de Tijd noemen. Omdat van alle verschillende Nieuwjaarsvieringen is er maar één Kosmisch Nieuwjaar! Want zoals een kompas geijkt is op het noorden, zo komt onze Zon één keer in het jaar samen met de Ster Sirius op in het oosten. Het is voor ons op Aarde de enige conjunctie (vereniging) die jaarlijks plaatsvindt. Die dag noemen de Maya’s “Dag Buiten De Tijd” en dat is een dag uit de Maya Tun Uc ZonneMaanjaar en die valt altijd op 25-Juli in de Gregoriaanse wereldstandaardkalender.

Amsterdam 13/05/2010:

Na de volgende vereniging op 25/07/2010 (de dag buiten de tijd) met onze Zon en haar grote zus Sirius komen we in het Maya Tun Uc jaar 25913 uit. En op de volgende dag buiten de tijd op 25/07/2011 in het Maya jaar 25914. En na 25/07/2012 gaat het laatste Maya jaar in van de 25915 eindcycli. Daarna begint op 26/07/2013 de telling van de Tun Uc gewoon weer in het jaar nul en die cyclus duurt dan weer grofweg 26000 jaar, of te wel 5 cycli van 5200 jaar.

De Tun Uc cyclus begint en eindigt dus bij de vereniging van onze Zon met haar grote zus Sirius. Daarom mogen we deze kalender kwalificeren als Zonnejaar, maar de naam Tun Uc betekend letterlijk “Jaar van de Maan” daarom behoren ook alle 13 Manen daaronder. Sterker nog; Voordat Culturen en verschillende Religies en/of filosofieën de Wet van de tijd naar hun hand gingen zetten, dat door middel van het creëren van onnatuurlijke kalenders. Gelde de Tun Uc kalender als basis model voor al het leven op planeet Aarde. Iedereen is ooit geboren onder deze kalender want deze is ouder dan alle kalenders bij elkaar opgeteld... minimaal één cyclus van 26000 jaar. Alleen is die vroeger anno 16e eeuw onderuit de spotlight vandaan gehaald en zijn we de Tun Uc kalender uit het oog verloren.

Eerste even wat achtergrond informatie over de natuurvolkeren en hun tijden:

Een van de weinige overblijfselen van de Maya zijn hun kalenders. We mogen nog van geluk spreken dat hun wijsheid en achterliggende kennis over de kalenders bewaard is gebleven in het hiërogliefenschrift op de Maya piramides. Want na de omverwerping van hun cultuur rond de 16e eeuw door Spaanse plunderaars, in hun kielzog gevolgd door de invasie van het Vaticaan, is ook hun filosofie letterlijk en figuurlijk opgegaan in rook en ook was het ten strengste verboden om dit van vader op zoon over te dragen!

Eén van de Maya kalenders is gebaseerd op het zonnejaar van 365 dagen en is bestemd voor alles wat met de seizoenen en daarmee samenhangt te maken heeft (zoals bijv. zaaien en oogsten).

Deze Tun Uc telt dertien maanden van achtentwintig dagen met in elke maand één volle Maan-/ Maan is synoniem aan tonen (zie afbelding hieronder).

Elke maand heeft vier weken en elke week heeft zeven dagen en dan krijg je een:

De dagen van de week worden aangeduid met de zeven kleuren van de regenboog. Want de eerste dag van de week begint met rood, tweede dag is orange, derde dag is geel, vierde dag is groen, vijfde dag is blauw, dag zes heeft indigo en violet is voor de zevende dag. De datum van uw verjaardag (geboortedag) is nu met de maand, dag en jaar aangegeven maar toen werd dat met je Toon, Kin en Maya jaargetal aangegeven. De Tun Uc oud en nieuw valt in de Gregoriaanse kalender op 25 juli (dat is de dag buiten de tijd). En op 26 juli gaat het nieuwe ZonneMaanjaar van de Maya Tun Uc weer van voor af aan. We kunnen de Tun Uc cycli op twee manieren gebruiken... ten eerste om Afspraken in te maken, met Week en Kleurnummer voor in je afspraakagenda. En ten tweede om je Geboortedatum in op te slaan, met je Toon nr. Kin nr. en Maya Jaargetal... waardoor je jouw Sterrenbeeld kan aflezen.

Rainbow behind the Mayan ruins at Chichén Itzá...

...miraculous! De piramide van Chichén Itzá met zijn 364 treden en het grote plateau dat gelde als de 365 trede. Wat gelijk is aan de dagen vanuit de Tun Uc ZonneMaanjaar. Deze piramide was een van de belangrijkste gebouwen die ooit gebruikt werd om astronomie en/of astrologie uit te voeren en voor observatiepost ruimte.

Deze 13 Dierenriemtekens zijn gebaseerd op illustraties vanuit de Paris Mayan Codex. Dit levert een grote bijdragen aan de fundament om de oude Zodiac te begrijpen en om onze ware Sterrenbeeld weer terug te geven. Een Sterrenbeeld is een verzameling Sterren die ogenschijnlijk een figuur vormt zoals de Maya’s "Elderly" die vanaf hun piramides doormiddel van lijnen van de Sterren aan de Hemel te verbinden en daarna in hiërogliefenschrift hebben getekend. De Sterrenbeelden zijn constellaties zoals de oude Maya die dus vroeger kenden en waaraf we nu nog onze Sterrenbeeld in kunnen aflezen. Deze 13 Sterrenbeelden hebben alle Dierennamen en de dierenriemtekens hebben ook eigen karakteristieken.

"Breed geïnterpreteerd vertellen ze je iets over je bijbehorende Geboortekracht"

Een schicht van spirituele energie komt in een spiraalbeweging tevoorschijn uit het grote mysterie van Hunab K’u.
Als pure levensenergie kan de creatieve energie slechts worden begrepen door mensen die hier open voor staan.
Want zoals een fotorolletje ontvankelijk is voor licht zo ontvangt een mens in balans precies datgene dat er te ontvangen is.

Maya Sterrenbeelden:

In deze Zodiac heeft elke maand een eigen Sterrenbeeld. De herkomst van deze 13 telende dierenriem zijn terug te vinden in het Sterrenstelsel die de oude Maya’s bijhielden. Als je nieuwsgierig bent naar welke eigenschappen er volgens de Maya astrologie bij jouw Sterrenbeeld horen dan kun je hieronder op je Maya Sterrenbeeldklikken. En als je weer terug wil keren naar deze pagina kan je aan het einde van het verhaal klikken op "terugkeren naar de andere Maya Sterrenbeelden".

Maya Sterrenbeeld Vleermuis in periode van 26 juli t/m 22 augustus:

Bekijk en lees hier de Sterrenbeeldkarakteristieken en de afbeelding Vleermuis vanuit de Parijs Maya Codex.

Maya Sterrenbeeld Schorpioen in periode van 23 augustus t/m 19 september:

Bekijk en lees hier de Sterrenbeeldkarakteristieken en de afbeelding Schorpioen vanuit de Parijs Maya Codex.

Maya Sterrenbeeld Hert in periode van 20 september t/m 17 oktober:

Bekijk en lees hier de Sterrenbeeldkarakteristieken en de afbeelding Hert vanuit de Parijs Maya Codex.

Maya Sterrenbeeld Uil in periode van 18 oktober t/m 14 november:

Bekijk en lees hier de Sterrenbeeldkarakteristieken en de afbeelding Uil vanuit de Parijs Maya Codex.

Maya Sterrenbeeld Pauw in periode van 15 november t/m 12 december:

Bekijk en lees hier de Sterrenbeeldkarakteristieken en de afbeelding Pauw vanuit de Parijs Maya Codex.

Maya Sterrenbeeld Hagedis in periode van 13 december t/m 9 januari:

Bekijk en lees hier de Sterrenbeeldkarakteristieken en de afbeelding Hagedis vanuit de Parijs Maya Codex.

Maya Sterrenbeeld Aap in periode van 10 januari t/m 06 februari:

Bekijk en lees hier de Sterrenbeeldkarakteristieken en de afbeelding Aap vanuit de Parijs Maya Codex.

Maya Sterrenbeeld Havik in periode van 07 februari t/m 06 maart:

Bekijk en lees hier de Sterrenbeeldkarakteristieken en de afbeelding Havik vanuit de Parijs Maya Codex.

Maya Sterrenbeeld Jaguar in periode van 07 maart t/m 03 april:

Bekijk en lees hier de Sterrenbeeldkarakteristieken en de afbeelding Jaguar vanuit de Parijs Maya Codex.

Maya Sterrenbeeld Hond in periode van 04 april t/m 01 mei:

Bekijk en lees hier de Sterrenbeeldkarakteristieken en de afbeelding Hond vanuit de Parijs Maya Codex.

Maya Sterrenbeeld Slang in periode van 02 mei t/m 29 mei:

Bekijk en lees hier de Sterrenbeeldkarakteristieken en de afbeelding Slang vanuit de Parijs Maya Codex.

Maya Sterrenbeeld Konijn in periode van 30 mei t/m 26 juni:

Bekijk en lees hier de Sterrenbeeldkarakteristieken en de afbeelding Konijn vanuit de Parijs Maya Codex.

Maya Sterrenbeeld Schilpad in periode van 27 juni t/m 24 juli:

Bekijk en lees hier de Sterrenbeeldkarakteristieken en de afbeelding Schilpad vanuit de Parijs Maya Codex.

Maya Geboortedatum opzoeken:

Ben je geboren in de Gregoriaanse kalender voor 25/07/2010 dan is je Maya geboortejaar 25912 en na 25/07/2010 ben je geboren in het jaar 25913. Voorbeeld van iemand die nu 52 jaar is en zijn verjaardag was op 03/03/2010 dan moet je gewoon 52 jaren van het Maya jaar 25912 afhalen. Dan is zijn nieuwe geboortedatum Kin 221 in Toon 8 met geboortejaar 25860. Je moet dus altijd goed in de gaten houden of je Voor of Na de dag buiten de tijd (25 juli) jarig bent.

Zo boven zo beneden:

Een logischer en herkenbaardere kalender bestaat er niet in de wereld. Er zijn zelfs geen schrikkeldagen omdat wij fysiek aannemen dat de Zon in het oosten opkomt en dan via het zuiden naar het westen beweegt om daar onder te gaan. Maar de Maya’s wisten altijd al dat de Aarde zelf linksom draait en dat daarom de Zon rechtsom lijkt te bewegen. De Tun Uc is niet vanaf de Aarde maar vanuit de Kosmos gerekend. Het is alsof de Maya’s de hele Melkweg (Hunab K’u) van bovenaf konden beschouwen. Daar is dus hun kalender op ingericht en die heeft daarom ook geen schrikkeldagen nodig om een ZonneMaanjaar te maken (zie ook MENU MAYA EXPRTS: Johan van der Beek). Zelfs mensen die dyslectisch zijn (niet goed kunnen lezen en schrijven) kunnen hiermee overweg, want deze kalender bestaat geheel uit getallen. Laat het nou toevallig zo zijn dat alle verschillende gesproken talen over de hele wereld dezelfde symbolen voor getallen gebruiken naast hun verschillende schijftaal.

Een cijfer is de hoogste vorm van taal:

Voor de mensheid zijn getallen (cijfers) vooral belangrijk in de meetkunde. Zodat we alles kunnen vergelijken, afmetingen, gewichten en de afstanden ergens naartoe om te weten hoever we nog moeten gaan of hoeveel we al hebben afgelegd, waar we vandaan komen en/of waar we naartoe gaan. De taal van de getallen leert ons onder meer hoe alles zich verhoudt, of iets in harmonie en in balans is. Maar het allerbelangrijkste is om te weten in welk jaar we leven en hoe lang een bepaalde cyclus nog duurt of kan duren.

En op de vraag waar te beginnen?:

Dan zou ik iedereen aanraden om een printje te maken van deze mooie kleuren Tun Uc Zonnemaanjaar kalender en ergens in het zicht op te hangen. Zodat je dagelijks even kan kijken in welke Maya dag we ons nu bevinden.

"Click images to enlarge the Tun Uc SolarMoonyear cycles"

"Click images to enlarge the Tun Uc SolarMoonyear cycles"

Naast dit Maya Tun Uc ZonneMaanjaar:

Gebruikten de Maya voor spirituele doeleinden een rituele kalender van 260 dagen die de Tzolkin word genoemd (zie MENU MAYA: Maya Tzolkin). De Tzolkin is voor het Denken en de Tun Uc voor het Voelen!

Wetenswaardigheidje:

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de hersens van de man en vrouw sterk verschillen. Bij de man is meer zijn linker- en bij de vrouw is meer haar rechterhersenhelft geëvolueerd. Ook wat betreft in de centra voor Cijfers en Taal is dat sterk verschillend. De rechter wordt ook wel de Vrouwelijke, de linker de Mannelijke hersenhelft genoemd. De linker hersenhelft heeft vooral te maken met denken, Taal en communicatie... in de linker hersenhelft bevindt zich ook de zetel van het Ik; het Ego! Terwijl de rechter hersenhelft nauw samenhangt met gevoelens, Cijfers en in contact met het lichaam en het onderbewuste zijn. Ook het gevoel voor schoonheid bevindt zich in de rechter hersenhelft. Het is een feit dat de Maya Tun Uc ZonneMaanjaar geheel uit cijfers bestaat. Dus zouden we hier kunnen stellen dat het door de vrouw in het leven is gebracht. Waarbij ze ons niets nieuws vertellen maar meer ons op iets hebben gewezen dat altijd al zo heeft bestaan en waar nu eindelijk weer een lichtje op wordt geschenen.

- The Origin of Adam & Eve Relationship -

Voor alsnog is de planning zo:

Dat op datum 10/10/2010 met tijd 10 minuten over 10 en 10 seconden, zijn we van plan om weer nieuw leven in deze Maya Tun Uc te blazen. Om het wederom net zoals The United Universe is geschonken (zie MENU UITNODIGING: studenten). Schenkt globe drokter (Johan van der Beek) deze Maya Tun Uc ZonneMaanjaar ook aan alle studenten van de wereld.

"De student van vandaag is de toekomst van morgen"

Persbericht 2012 gaat al van start op 10/10/2010 10:10:10:

Johan van der Beek wil met dit persbericht u wijzen op de volgende mededeling. Net zoals ik in het verleden de non-profitorganisatie The United Universe (TUU) heb geschonken zie hier uitleg TUU. En schenk ik ook de natuurlijke Maya tijd wederom aan alle studenten enter: www.tunuc.com 10-10-2010 en/of open het pdf bestand via deze link: www.tunuc.com 10-10-2010

Student: Zou je zo vriendelijk willen zijn om deze bekendmaking ook door te sturen naar studenten alsjeblieft!

Media: Zouden jullie zo vriendelijk willen zijn om dit persbericht openbaar temaken alsjeblieft!

P.S. hier volgt een Maya aanbeveling; terug naar het school onderwijs van de Maya's.

"enter de Maya Schoolbank"

"enter de Maya Schoolbank"

Hunab K'u, the spirit behind the thought:


Globe dr. Johan van der Beek - Red Crystal Serpent...

...ceo The United Universe
e-mail: uniteduniverse@hotmail.com
phone: +31 (0) 6 15 87 18 94.

Copyright © The United Universe - All rights reserved -|Privacy Statement|