Welcome, enter the Mayan Tun Uc Age

 

Dutch language

 

 

 

 

Voorwoord:

Johan van der Beek ontrafelt op een verbazingwekkende manier het mysterie rond de Gregoriaanse kalender en zijn tijd. Ten eerste heeft die kalender totaal geen connectie met de Maan. Terwijl de Maan zoveel invloed op de Aarde heeft. Bijvoorbeeld door Eb en Vloed maar ook de drie verschillende 28 dagen cyclus, zoals de huid, menstruatie en op het emotionele vlak van de mens worden door de Maan beïnvloed. Wat veel mensen zich niet goed realiseren is dat het water op Aarde voor meer dan 70 procent van het aardoppervlak in beslag neemt, maar ook de mens bestaat voor meer dan 70 procent uit water.

De Maan -vrouwelijk en de bruid van de Zon...

...beheerst de emoties, instincten en het onbewuste, is voedend, bespiegelend en veranderlijk.

De Maan beïnvloed de vruchtbaarheid, groei en conceptie. De wateren van de oceaan, het sap in planten en alle lichaamssappen worden door haar beïnvloed, zoals men kan zien aan de getijden en de menstruatiecyclus van de vrouw. Alles wat op Aarde groeit, doet dat op het ritme van de Maan, onder planetaire invloed van de Zon. De Zon vitaliseert het bewustzijn en is de individuele ziel als tegenstelling van de geest, vertegenwoordigd door de Maan.

Inleiding:

De Maya’s hanteerden 17 verschillende tijdsberekeningen (zogenaamde kalenders). Deze verschillende Maya tijden zijn nooit als kalender bedoeld, maar als meeteenheid van en naar een bepaalde punt in een cyclus, want elke beweging in het Universum heeft zijn cyclus die onderheven is aan een maateenheid dat weer onderverdeeld is in een tijdsbestek. De Maya’s volgden dus 17 verschillende tijdscycli. Waarvan er, voor de westerse wereld, eigenlijk maar een paar relevant zijn. Van belang is natuurlijk ook de lange telling (the Long Count) van de kalenderronde, die cyclus eindigt op 21 december 2012. Deze nu even niet mee gerekend, zie daarvoor the Maya Prophecy. De twee belangrijkste, een heilige cyclus genaamd Tzolkin die 260 dagen telt. En de natuurlijke cyclus van planeet Aarde ten opzichte van haar Maan en de Zon, die berekening noemde ze de Tun-Uc. De Tun Uc ZonneMaanjaar cyclus duurt 13 Manen lang en het gemiddelde van alle Maancycli is 28 dagen. Dat maakt per jaar 13 volmaakte gelijke maanden, uiteindelijk krijg je zo dertien maal het getal 28, dus precies het aantal dagen van een ZonneMaanjaar van 364 + 1 dag buiten de tijd. De Dag Buiten De Tijd is de dag die je cadeau krijgt, waar oudejaarsdag en nieuwjaarsdag samen komen om Oud en Nieuw gezamenlijk te eren en een dag om te mediteren en feest te vieren. De tijdloze dag valt in de Gregoriaanse kalender op 25 juli en op 26 juli gaat het nieuwe Maya Tun Uc ZonneMaanjaar weer van start.

Inleiding:

De Tun Uc is een dertien Manen cyclus, dus een Lunair-solaire systeem. Een jaartelling die het leven op Aarde met Maancycli afstemt op de Zon. Het belang van het leven met deze cyclus is dus ondermeer het synchroniseren van de Mens met Moeder Aarde. Waarvan we in het verleden zijn losgeraakt! Doordat de Gregoriaanse kalender werd ingevoerd. Niemand twijfelde hier toen aan; inmiddels weten we wel beter. Er is niets vreemds aan de Tun Uc ZonneMaanjaar want het lijkt best veel op de Gregoriaanse kalender. Alleen komt de naam kalender van het Latijnse woord calends en dat betekent rekeningboek en/of kasboek. De Gregoriaanse kalender zou net zo goed Vaticaanse Pay Day kunnen heten want dat is precies wat het inhoudt (maar hier later meer over). De Gregoriaanse kalender is een mechanische kalender en de Tun Uc is een natuurlijke tijdberekening, die vanuit het bioritme cyclus van de mens is berekend. Dus als het ware zoals het in de sterren staat geschreven.

Hiermee wil ik promoveren op de Tun Uc ZonneMaanjaar van de Maya:

Wat is tijd? Hoe ga je er mee om? En hoe zorg je dat jouw tijd weer jou toebehoort en niet onder je handen vandaan glijdt?

Zoals alles voorbestemt en onderheven is aan een groter plan... maakt iedere bewustwording daarvan deel uit. De drijvende kracht hiervan is de constante cyclus van het leven (reïncarnatie) gegeven door de vrouwelijkheid... waarvoor maar een kleine rol voor de man is weggelegd.

Het oude Egyptische teken, het Ankh-kruis, is een van de bekendste oude Egyptische symbolen en vertegenwoordigt in de Egyptische mythologie het eeuwige leven. De Egyptische goden dragen dit op afbeeldingen als teken van hun onsterfelijk zijn, de sleutel van het eeuwig geluk. In hiërogliefen gebruikt men het om reproductie en gemeenschap aan te geven. Op de bewaard gebleven troon van Toetanchamon is de Aton afgebeeld die de koning en koningin een Ankh kruis aanreikt.

Het aanreiken van een Ankh kruis door een Godheid aan een mens, was het symbool van het schenken van levensenergie. Volgens veel bronnen symboliseert het de eerste vrouw op Aarde en betekent het leven of de sleutel tot het leven "The Key of Life". Hathor, Godin van het leven en de dood, droeg de Ankh kruis en schonk er het leven mee. Het is een verbinding van het T-vormige Osiris-kruis met het ovaal van Isis, met als resultaat een sleutel die de geheimen van het leven ontsluit. De ware kennis over kalenders, mag ook een begrip tot de waarheid genoemd worden. Want er is maar een kalender die zich heeft toegespitst op de Schepping en de natuurlijke cyclussen van de Natuur en de Vrouw, die we kennen uit ons eigen lichaam en dat is de 13 Maanden cyclus. De Maya kennen deze jaarcycluc als de Tun Uc ZonneMaanjaar. Ook andere Amerikaanse natuurvolkeren zoals de Inca's, Hopi's, Lakaota's etc. kennen deze 13-Manencyclus. Evenals nog steeds alle oude volkeren rondom de Stille Oceaan, de oude Egyptenaren, de Essenen (waar Jezus Christus en Maria Magdalena uit voortkwamen). Ook de indianen van Europa en de oude Kelten (de Druïden-kalender) werkten er mee. Het is de kalender waarin het jaar wordt ingedeeld in 13 Manen van elk 28 dagen, samen 364 dagen, plus een Dag Buiten de Tijd, die het jaar compleet maakt. Het begin van deze cyclus valt altijd op 25 juli (dag nul), want dat is de dag waarop jaarlijks de Zon in het oosten samen opkomt met de dichtsbijzijnde volgende Ster, Sirius*. Het is voor ons op Aarde de enige conjunctie (vereniging) die jaarlijks op het zelfde moment plaats vindt. Sirius kennen we als Hondster, hij zit midden in de kop van het sterrenbeeld Canis Major (Grote Hond). Het is verreweg de helderste ster aan onze hemel. De Egyptenaren noemden hem Sothis. Zij associeerden deze Ster met Isis, de godin van de vruchtbaarheid, omdat de conjunctie altijd samenviel met de jaarlijks overstroming van de Nijl, die dan zijn vruchtbare slib aan de oevers afzette. De Maya Tun Uc ZonneMaanjaar is gebaseerd op natuurlijke energiecycli en staat nauw in relatie met de Mens, haar Planeet, de Maan en onze Zon. En alle kalendergetallen van de Tun Uc zijn allemaal terug te vinden in de bewegende delen en in de natuurlijke cycli van het menselijk lichaam.

...de 13 Manen:

De Yucateekse Maya's, de zeer grote bevolkingsgroep van het Yucatán schiereiland in Zuid Mexico, gebruikten deze tijdberekening nog en zij noemden hem dus Tun Uc, wat letterlijk betekent het jaar van de Maan (ZonneMaanjaar). Japanse wetenschappers hebben enkele jaren terug vastgesteld dat als je ons Zonnestelsel van buitenaf zou bekijken, je dan zou zien dat in de tijd dat onze Aarde één ronde om de Zon maakt de Maan dertien keer rond de Aarde draait. Dit pad wordt dus aan de hemel afgelegd in de tijd dat de Aarde om de Zon draait met gevolg een ZonneMaanjaar. Alleen nemen wij dat op Aarde anders waar, omdat de Aarde ook nog eens iedere dag om haar eigen as draait en de Maan altijd hetzelfde gezicht aan ons laat zien, waardoor ze tegelijkertijd met ons mee om de Zon draait. De schilpad (een van de oudste dieren op Aarde) zijn schild is hier een blauwdruk van want al miljoenen jaren draagt de schildpad de dertien platen (Mannen c/q. Tonen) op zijn schild (kijk en tel zelf maar).

 

13 Maanden:

13 maanden x 28 dagen = 364 + 1 dag buiten de tijd maakt 365 dagen per jaar. En de 364 dagen van de Tun Uc bij elkaar opgeteld 3+6+4 maakt ook 13.

We hebben 13 belangrijke gewrichten: twee enkels, twee knieën, twee heupen, twee polsen, twee ellebogen, twee schouders en tenslotte de nek/rugwervelkolom. De 13e dag in een Maya maand valt altijd op vrijdag de dertiende. De schorpioen is een 13 Maanden dier bij uitstek; het diertje bestaat uit een kop, gevolgd door zeven segmenten. De staart, met aan het einde een gifstekel, bestaande uit vijf segmenten. Inclusief zijn kop bestaat hij dus uit 13 segmenten.

52 Weken maakt 1 jaar:

En 52 x 365 dagen betekende dat het 18.980 nachtjes slapen duurt voor een volledige rotatie tot de 1e dag van de Tzolkin en de Tun Uc tegelijk bij elkaar komen en dit noemt men de kalenderronde. Na 52 jaar is een Maya man pas volwassen en als hij daarvoor geleerd heeft en in aanmerking voor zou komen, kan hij een sjaman worden. Sjamanen zijn een soort priesters die in hun gemeenschap de communicatie met de geestenwereld verzekert en magie aanwendt om zieken te genezen. De 52 weken vinden we ook terug als de 52 belangrijkste acupunctuurpunten in ons lichaam.

28 Dagen:

Zijn de 28 knokkels van onze handen, de 28 kleine bewegingen om elkander mee te betasten. Een maand van 28 dagen is het precieze gemiddelde van de drie verschillende soorten Maancycli die we vanaf de Aarde kunnen waarnemen. 1. Deze cyclus van 28 dagen kennen we uit het lichaam van de vrouw als haar menstruatiecyclussen, de gemiddelde menstruatiecyclus van een vrouw is dus 28 dagen.

Roze; is de menstruatie, een vrouw is ongeveer 5 dagen ongesteld. Groen; de rijping van een nieuwe eicel neemt 8 dagen in beslag. Geel; in één kin (= 1 dag) laat het eitje los van de eierstokken zoiets heet eisprong. Bij blauw wacht het eitje 7 dagen in de baarmoeder op bevruchting en weer bij paars heeft het eitje lang genoeg gewacht en gaat zich in 7 dagen voorbereiden om via de menstruatie zichzelf naar buiten te werken. Dan wordt een vrouw ongesteld en is de cirkel van 28 dagen rond. 2. Minder bekend "de emotionele cyclus", dat heeft voornamelijk betrekking op uw stemmingen en uw sociale vermogen. In het eerste stadium van dit ritme bent u opgewekt, bereidwillig en optimistisch... in sociaal opzicht blinkt u uit en u hebt een creatieve kijk op de dingen. Op de achtste dag ligt de halfkritieke periode, wanneer de cyclus een hoogtepunt bereikt. U bent in sociaal en in emotioneel opzicht het meest inschikkelijk. Op de 15e dag gaat u door het eerste kritieke punt, dan gaat u de negatieve fase in. De kans is groot dat u gespannen of wat overgevoelig bent. Op de 22e dag is het laagste punt van de negatieve cyclus. U kunt zich gesloten, kwetsbaar en nerveus voelen. Deze korte periode kunt u het beste even alleen doorbrengen.

Probeer in ieder geval niet in confronterende situaties terecht te komen. Daarna gaat de cyclus weer naar boven en u verzamelt weer enthousiasme voor het sociale en emotionele aspect in uw leven. Op de 28e dag passeert u de tweede kritieke dag. U kunt op deze dag wat overgevoelig zijn voor kritiek. Het denken kan wat warrig zijn maar het hart is altijd de baas over het hoofd. 3. 28 dagen is ook de cyclus waarin alle cellen worden vernieuwd van het grootste orgaan van ons lichaam "de huid".

7 Dagen:

Alle zeven dagen van de week zijn verbonden aan een specifieke Chakra. Elk Chakra is weer verbonden met een element en een kleur (zie de 7 regenboog dagkleuren van de Tun Uc ZonneMaanjaar). De zeven dagen van de week zijn dus de zeven Chakra’s, de zeven energiewielen (Chakra is Sanskriet voor wiel).

Chakra’s in het algemeen:

In je lichaam bevinden zich 7 hoofd Chakra’s, dit zijn knooppunten van energie. Deze knooppunten verbinden je energetische lichaam (je Aura of Ziel) met je fysieke lichaam (je lijf).

Dag 1. = Stuitchakra en/of Basis-Chakra (tinten rood).
Dag 2. = Onderbuikchakra (tinten oranje).
Dag 3. = Zonnevlechtchakra (tinten geel).
Dag 4. = Hart-Chakra (tinten groen).
Dag 5. = Keelchakra (tinten blauw).
Dag 6. = Voorhoofdschakra en/of Derde-0og-Chakra (indigotinten).
Dag 7. = Kruin-Chakra (tinten violet).

Niet te vergeten dat een regenboog maarliefst zeven kleuren heeft (gelijk dus aan de kleuren van de week van de Tun Uc ZonneMaanjaar) en wij kennen hier de Hondsdagen, genoemd naar de Ster Sirius, met zijn zeven dagen van jaarlijkse samenstand met de Zon en de Hondster (Sirius).

Als laatste een dag van 24 uurtjes, waarvan elk uur 60 minuut heeft en elke minuut 60 seconden telt:

Dat maakt samen een dag en één dag = Kin. De telling van dagen wordt dus kin genoemd. Kin is het kleinst deelbare dat in wezen nog alles van de schepping in zich heeft: een dag is dus Kin, maar ook - Ik als mens bent Kin - want je bent niet deelbaar.

Dit alles bij elkaar opgeteld:

13 Manen en 13 maanden van elk 4 weken van 7 dagen. Ofwel 1 ZonneMaanjaar met 4 seizoenen van 13 weken van 7 dagen. Samen zijn dat 52 weken van het jaar, plus de dag buiten de tijd maakt een Tun Uc ZonneMaanjaar en dit is een Lunair-solaire systeem, dus een jaarkalender die de vrouwelijkheid met haar cycli op de Aarde met Maancycli afstemt op de Zon. De Maya's hadden niet alleen een theoretische tijdsrekening, waarbij de dagen die voorbij gingen werden bijgehouden. Ook waren ze deskundig op het gebied van de Astronomie en hun Horoscoop (Astrologie) werd uit een 13 telende dierenriem getrokken, vandaag de dag zijn het er 12 en bestaan ze niet eens allemaal uit dieren (achterlijk). De huidige astrologie klopt dus niet! Het is alsof je een appeltaart in 13 punten snijdt, er één punt uithaalt en de taart dan weer probeert rond te maken. Dat lukt dus nooit-niet maar daar is wel onze Sterrenbeeld uit vandaan gekomen en die horoscoop draag je wel heel je levenlang bij je (misschien is het nu wel een geschikt moment om je ware Sterrenbeeld op te zoeken).

"klik hier en vind je ware Sterrenbeeld"

Zogenaamde traditioneel Gregoriaanse Astrologie vs. de van oudsher werkelijke Maya constellatie:

Steenbok: 22 dec. – 19 jan...... Is werkelijk een Aap met zijn periode van 10 januari t/m 06 februari.
Waterman: 20 jan. – 19 febr.... Is werkelijk een Havik met zijn periode van 07 februari t/m 06 maart
Vissen: 20 febr. – 20 mrt.......... Is werkelijk een Jaguar met zijn periode van 07 maart t/m 03 april.
Ram: 21 mrt. – 19apr............... Is werkelijk een Hond met zijn periode van 04 april t/m 01 mei.
Stier: 20 apr. – 20 mei.............. Is werkelijk een Slang met zijn periode van 02 mei t/m 29 mei.
Tweelingen: 21 mei. – 20 juni.... Is werkelijk een Konijn met zijn periode van 30 mei t/m 26 juni.
Kreeft: 21 juni. – 22 juli............. Is werkelijk een Schildpad met zijn periode van 27 juni t/m 24 juli (25e = dag buiten de tijd).
Leeuw: 23 juli. – 22 aug............ Is werkelijk een Vleermuis met zijn periode van 26 juli t/m 22 augustus.
Maagd: 23 aug. – 22 sep........... Is werkelijk een Schorpioen met zijn periode van 23 augustus t/m 19 september.
Weegschaal: 23 sept. – 22 okt...Is werkelijk een Hert met zijn periode van 20 september t/m 17 oktober.
Schorpioen: 23 okt. – 21 nov.... Is werkelijk een Uil met zijn periode van 18 oktober t/m 14 november.
Slangendrager: niet vermeldt?. Is werkelijk een Pauw met zijn periode van 15 november t/m 12 december.
Boogschutter: 22 nov. – 21 dec. Is werkelijk een Hagedis met zijn periode van 13 december t/m 9 januari. Alleen al de gegevens van deze tabel zijn voor veel wetenschappers ruim voldoende om de astrologie die de 12 zodiac (dierenriem) hanteren op de schroothoop te gooien maar als u nog niet overtuigd bent, volgt hier nog een feit. Daarbij komt nog eens dat er op een bepaalde punt in onze geschiedenis, ze de 13de sterrenbeeld die van de Ophiuchus de Slangendrager dus, uit de dierenriem hebben gegooid!

Hoewel de ecliptica wel door Ophiuchus loopt behoort hij niet tot de dierenriem. De Zon doorloopt Ophiuchus van 29 november tot 18 december en dat duurt 19 dagen. Je zult er niet van versteld staan dat de Maya’s niet met twaalf, maar met dertien Sterrenbeelden werkten. Gelukkige is de Ophiuchus nog aan de hemel en wordt die zo snel als het kan in ere hersteld en weer in de dierenriem en/of zodiac terug gezet. Zodat we weer in de tijd kunnen lopen zoals het van oudsher in de sterren staat geschreven. De slangenbezweerder, de healer, de bewaker van onze levenskracht die ons uiteindelijk het Eenheidsbewustzijn schenkt, is dus uit de dierenriem gegooid maar hij is er nog steeds. Hij staat aan de hemel en wijst ons de weg naar Hunab K’u het zwarte gat (black hole) van ons Melkweg...

"Hunab K'u is dus het hart van de Melkweg"

...waarmee we samen met de Aarde en onze Zon op 21/12/2012 weer in een lijn komen te staan. Ik kan er naast zitten hoor... maar volgens mij kloppen de horoscopen die getrokken worden uit een 12 tekende dierenriem dus nooit. Voor mijn gevoel kan de astrologie op de fles want dit is net zoiets als je 36 graden van je vertrouwde 360 graden kompas af zal halen en/of één uur van de huidige 24 uur tijd, achterwege zal laten. Waardoor je een verkeerde horoscoop krijgt en dus ook nooit op tijd bent.

Maateenheden:

Om een standaardmaat te hebben voor tijdsindeling heb je maateenheden nodig die regelmatig aan elkaar zijn. Dat geldt beslist niet voor de huidige Gregoriaanse kalender met zijn onregelmatige indeling van maanden zoals: 31 dagen, 28 dagen en dan weer 31 dagen, 30 dagen enz.. de namen van de maanden zijn even onlogisch als hun oneven nummering. Januari komt van de God Janus, de Goden van de poorten; Februari is een obscuur woord dat verwijst naar een dierenorakel-ritueel; Maart verwijst naar de planeet en God van de oorlog; April en Mei zijn Godinnen van de lente; Juni verwijst naar de vrouw van de Godheid Jupiter; Juli en Augustus zijn vernoemd naar de twee meest prominente (en wrede) Romeinse Keizer Julius en Augustus naar Caesar en wat betreft de overige maanden: September, de negende maand, betekent zeven; Oktober, de tiende maand, betekent acht; November, de elfde maand, betekent negen en tenslotte December, de twaalfde maand, betekent "tien". Probeer te beseffen dat hoe belachelijk dit ook allemaal klinkt, "Dit Geen Grap Is". Het enige wat overeen lijkt te komen met de Gregoriaanse kalender is de week maar ook die is niet logisch want de dagen van de week zoals wij die nu kennen, ontlenen hun namen aan antieke Romeinse Goden. Zondag komt van de Zon; maandag stamt af van de Maan; dinsdag van het Noorse equivalent van de God/planeet Mars; woensdag is van de Noorse God Wodan, hetzelfde als de God/planeet Mercurius; donderdag is van de God Donar, hetzelfde als God/planeet Jupiter; vrijdag stamt af van Freya, hetzelfde als de Godin/planeet Venus; en tenslotte komt zaterdag van de God/planeet Saturnus. Het kiezen van deze zeven namen van de week lijkt voor de hand te liggen maar de volgorde is in feite volkomen willekeurig, omdat deze niet overeenstemt met de volgorde waarin zich de betreffende hemellichamen bevinden in ons Zonnestelsel. Tijd komt van het geestelijke en mentale gebied, een kromme tijd schept een kromme geest! Er wordt op de wereld verschillende kalenders gehanteerd en al deze kalenders hebben hun rug naar de natuurlijke cyclussen vanuit het Universum gekeerd. Geen wonder dat de Credit Crisis, de Economie en Global Warming op een Wereldwijde schaal wordt getroffen. Nogmaals, een kromme tijd schept een kromme geest... wat ons in deze helse tijden heeft neergezet. Hoe komen we in hemelsnaam uit deze spagaat? De ware kennis over kalenders en de tijd, mag ook een begrip tot de waarheid genoemd worden, want zonder juiste informatie zal een mens leven als een onwetende en kan hij gemakkelijke gemanipuleerd worden door verschillende gecamoufleerde geestelijke zaken die het verstand verduisteren en sommigen het in de war brengen. Er is daarom maar één kalender en dat is de natuurlijke tijd van de Tun Uc ZonneMaanjaar cyclus van de Maya’s die zich heeft toegespitst op de natuurlijke ritme vanuit de Kosmos, met Maateenheden en Cycli van de Maan, de Zon, het Water en de Mens. Door deze weer te hanteren in het dagelijks leven, komen we weer op het juiste pad. Het pad om tot een integer mens te komen, waardoor lichaam en geest weer één kan zijn.

Slogan of the globe doctor:

Iedereen ontwikkelt zichzelf op een unieke manier en geeft zijn eigenwaarde aan het leven en als dat goed voelt dan kunt u ook zeker zo blijven leven. Alle "levensaanwijzingen" zijn het overdenken waard, deze geeft veel! Om nog eens extra bij stil te staan. In Order To Remember We Are… Part Of Nature And Not Above It... <<< please click here >>>

Iedereen heeft wel eens van die momenten:

Dat je bewust wordt van het feit dat er wel is meer moet zijn tussen Hemel en Aarde, dan de fysieke Wereld toelaat. Omdat we niet beter wisten misschien. Je weet wel... het gevoel dat je bijna kan ruiken, proeven en/of kan aanraken. Je weet dat het om je heen is maar het ontbreekt er aan om het vast te pakken (je vinger er op te leggen). Er is in feite maar een grootheid en dat is Hunab K'u (zie MENU MAYAN: Hunab K’u), omdat we zijn afgesneden van de werkelijkheid. Door de Gregoriaanse kalender te volgen is het daarom niet meer waarneembaar en blijven we maar in het duister tasten naar de vraag of er meer is tussen Hemel en Aarde. We leven nu dus in een gecreëerde illusie (sluier van illusies), die gevangen zit in een onnatuurlijke tijd en die tijd wordt weer overeind gehouden door de kunstmatige Gregoriaanse kalender. Mede omdat de Gregoriaanse kalender ons de pas af heeft gesneden ondervinden we nu de volgende feiten. De kalender die we in de westerse wereld gebruiken heet de Gregoriaanse kalender, genoemd naar Romeins Katholieke Paus Gregorius XIII (13e), en is in gebruik sinds 1582. Deze is een verfijning van de Juliaanse kalender, de kalender van de Romeinse veldheer Julius Ceasar. Het is dus door een mannelijke priesterkaste bedachte lineaire kalender van twaalf onregelmatige maandeenheden, die geen enkele relatie heeft met natuurlijke cycli, dus met de Schepping en/of de Mensheid in wat voor vorm dan ook. Daar komt nog eens bij dat er op de wereld verschillende kalenders worden gehanteerd, zoals de Hebreeuwse, Boeddhistische, Chinese Republikeinse Minguo, de Hindoeïstische, Japanse, Perzische, de Islamitische en de Gregoriaanse kalender. Al deze kalenders hebben hun rug naar de natuurlijke cyclussen vanuit de natuur gedraaid en de meeste van deze kalenders zijn gevormd door religieuze kenmerken van een bepaald geloof in iemand die een Godsboodschapper werd genoemd, zoals in het Christendom. Dit is de tactiek die zij hanteren om van een godsdienstmonopolie in de maatschappij die gevoed wordt door puur politieke, sociale en religieuze onzekerheden. Dit geeft de mens een onjuist beeld van de kennis over de Natuur/Ruimte en het hele mechanisme van het Universum, waarin wij fysiek en geestelijk sterk verbonden zijn met elke seconde in ons leven. Het lijkt wel of hij met opzet gekozen is om de mens zo ver mogelijk te verwijderen van zijn connectie met de Natuur en de Kosmos. Maar het gros van de mensen leeft tegenwoordig met deze kalender en de wereldmarkt is hierop gestandaardiseerd. Ook lijkt het er op alsof de Gregoriaanse kalender is ingevoerd om mensen voor de domme te houden want...

"Tijd is Geld en dat is een algemeen begrip"

Maar hoeveel waarde heeft geld eigenlijk als het zomaar met een druk op de knop, klakkeloos bij gedrukt kan worden? Daar komt nog eens bij dat de huidige tijd gevangen zit in een meganiche kalender want elke Wet en/of Geldtransactie zijn gebaseerd op verzonnen kalenders. Hierdoor beheren de zelfde mensen die zomaar geld bij kunnen maken... ook onze datum met bijborende tijd. Hiermee hebben ze zichzelf toegang weten te verschaft tot ons leven... omdat ze ons mooi de Wet voorschijven!

Het hierdoor mogelijk is geweest dat het overgrote deel van de wereldbevolking zijn rug toe heeft gekeerd naar de realiteit en we daarom nu afgesneden zijn van de Natuur, Intuïtie en ons Instinkt (en dat is een feit!). Ongelukkig genoeg zijn de meeste mensen op de Aarde vandaag de dag sterk verbonden met zulken kalenders. Het woord kalender komt trouwens van het Latijnse woord calends, en dat betekent rekeningboek en/of kasboek (weet u nog?).

Dan vraagt u zich misschien nu wel af, van hoeveel invloed heeft een kalender eigenlijk in het dagelijks leven:

Het mankeert de geboortedatum van een van de bekendste persoon die ooit heeft geleefd en dat is tevens het begin geweest van de jaartelling. Dat aan wordt aangeduid met v. Chr. (voor Christus) en met na Chr. (na Christus) en het markeert natuurlijk de maand, dag en tijd waarop wij zijn geboren.
1. Verjaardagen, die we meestal aan het begin van de dag vieren (00:00 uur).
2. De vier jaargetijden: lente, zomer, herfst en de winter periode.
3. Schrikkeljaar
4. Zomer en wintertijd.
5. School, opleiding en op tijd op je werk zijn.
6. Salarissen, vakantiegeld en aflossingen.
7. We gaan een paar keer in het jaar op een bepaalde datum op vakantie.
8. De feestdagen.
9. Het journaal c/q nieuws en programma’s op radio en de televisie.
10. En je horoscoop wordt aan de hand van een kalender getrokken. In u dagelijks routine heeft de tijd een grote impact. Een kalender speelt dus een grote factor in uw leven en in de wereld een alles bepaalde rol, want elke Wet en alle Geldtransacties zijn gebaseerd op kalenders.


"Godslastering"

Het is niet voor niets dat vóór de tweede wereldoorlog via de Volkerenbond en daarna in de jaren vijftig, via de VN is geprobeerd om een 13-Manenkalender in te voeren als nieuwe Wereldstandaard (nota bene vanuit het Amerikaanse bedrijfsleven zelf). Dat ging helaas uiteindelijk niet door, omdat het Vaticaan faliekant tegen was. De huidige Gregoriaanse kalender is immers hun ding! Het Vaticaan is kennelijk nog steeds heel machtig. Deze kleinste staat ter wereld is bijvoorbeeld nummer zes op de wereldranglijst van populaire Witwas landen.

Hier volgt een goed voorbeeld anno 2010:

Hoe kan het zo zijn dat een Premier "Jan Peter Balkende" en zijn Vicepremier "André Rouvoet" allebei het katholiekengeloof naleeft (alle kerkeren en hun stromingen zijn voor mij één pot bagger). En zijn daarbij ook lid zijn van twee van de grootste Christelijke politieke partijen van een land.

"Minister President Jan Peter Balkenende"

Dat geldt trouwens ook voor hoog geplaatste mensen in het bedrijfsleven en we weten allemaal dat hun eigenlijk de dienst uitmaken in het land. Het is zelfs zo erg dat er hele scholengemeenschappen en universitaire opleiding zijn die op de een of andere manier met het priesterdom te maken hebben. Dan kan er toch nooit sprake meer zijn van een rechtsstaat, als we al van jongs af aan het christendom krijgen ingepeperd. Zeker niet als het gros van dat land zich associëren met de Paus. Gelukkig kunnen we nog altijd rekenen op het Koningshuis (of is dat niet het geval?). Er is hoop maar ook dat is fragiel. We kunnen ons dus achter Kroonprins Willem Alexander scharen, maar als hem wat overkomt dan zou zijn vrouw Prinses Maxima aan het roer komen van zijn land.

"Kroonprins Willem-Alexander en zijn Prinses Máxima"

Dan zouden we helemaal van een overmacht aan invloeden vanuit het Vaticaan kunnen spreken. Want ook zij, net zoals haar ouders zweren bij het Christendom. Al om al zou je zelfs kunnen spreken van een goed strijdplan/management vanuit het Vaticaan. Dat kan zelfs the globe doctor niet ontkenen. Wat hem zo ergert is het feit dat ze zoveel onrecht de Mensheid hebben aangedaan en Moeder Natuur aangericht, ze hadden nooit zo groot kunnen worden als zij de tijd niet hadden gestolen.

Natuurlijke heeft het volgen van een meganische kalender wel iets opgeleverd:

Het Internet, Radio, Televisie, Telefonie en daarbij is niet geschoten altijd mis maar hiervoor moeten we nu wel een hele hoge tol betalen want we hebben hierdoor het evolutie proces op een onnatuurlijke manier beinvloed. Kijk maar even naar de Derde Wereld Landen. Nu komt de Aap uit de mouw en worden we er mee geconfronteerd dat de economie op zijn achterste tandvlees loopt en vallen er raken klappen die allemaal toe te wijzen zijn aan het tot stand brengen van deze Gregoriaanse kalender, die door de economie/wereldmarkt wereldwijd herkend wordt. Kortom het Vaticaan is schuldig aan "diefstal van de tijd". Uiteraard heeft de mens ook veel schade toegebracht aan Moeder Natuur door vervuiling, vernietiging van bossen en door overbevolking. Dit zijn fysieke manifestaties van het verlies van de verbinding van de mens met de natuur en naarmate we verder verwijderd raken van het natuurlijke leven, zijn wij vergeten om dankbaar te zijn voor alles dat planeet Aarde ons geeft. Hoe lang zouden we leven zonder haar prachtige atmosfeer die we inademen zonder na te denken? Of zonder schoon water, dan zouden we ook niet al te lang bestaan. Zonder het licht van de Zon zouden we kou lijden en omgeven zijn door het donker. Wij zijn alleen gericht op de fysieke aspecten van de werkelijkheid en vergeten dat de Great Spirit overal om ons heen is, belichaamd in elk wezen en elk ding. Ons verlies van de verbinding met de natuur heeft ons hebzucht aangezet alsmede onze gevoelens van afscheiding. Alle mensen zijn onderling verbonden met elkaar. Als we vanuit het instinkt ons weer gaan verbinden met de Maya Tun Uc ZonneMaanjaar gaan we weer eervol met elkaar en met respect voor de natuur om!

Conclusie:

Daar waar Jezus Christus en Maria Magdalena vandaan komen, hanteerden (leefden) zij via de natuurlijke tijd, die van de Tun Uc. De Gregoriaanse kalender is eigenlijk niets meer dan een correctie op de Juliaanse kalender. Jezus Christus werd toch gekruisigd omdat hij tegen de gevestigde orde, de Juliaanse kalender in ging en even later neemt Paus Gregorius weer die kalender van de Romeinse Keizer over en noemt het de Gregoriaanse kalender. Dit was toch waar Jezus door in de problemen was gekomen en de Heer daarom door de Romeinen aan het kruis werd genageld (I want to know the thoughts of God, the rest are details (Albert Einstein))? En waarom heeft de Paus daar toentertijd niet een stokje voor gestoken? Waar was de Paus op dat moment eigenlijk? Daarom beschuldigen the globe doctor de Paus van het stelen van de tijd. Door de invoer van de Gregoriaanse kalender, schuldig aan de Kern (vuur) van alle problemen en dit Wereldwijd de Fundering (as) van het kwaad is.

Vele reageren nu met Ja... als je het zo bekijkt dan zijn het inderdaad schurken en daarom zijn de Godsdiensten en alle ander filosofische stromingen door de eeuwen heen zo versnipperd geraakt dat er nu grote meningverschillen heersen. Bedankt nog Paus Gregorius: “NOT”!

We kunnen dit ook van een anders kant bekijken, bijvoorbeeld door de ogen van je lievelingsdier... naar de mensheid toe. Dieren hebben geen geld, en/of een horloge nodig om te overleven en toch hebben ze miljoenen jaren weten te evolueren op planeet Aarde. De mens daarentegen verwoest zijn leven, omdat hij de tijd van de Gregoriaanse kalender hanteert, die door de Paus is opgelegd en molesteert daarom zijn planeet waarop hij leeft in iets meer dan 2000 jaar. De dieren daarentegen volgden gewoon het licht van de Zon overdag en de schemering van de Maan 's nachts. Die samen voor de dag en nacht ritmes zorgen en ook voor de 4 seizoenen cyclus. Met andere woorden; wat de dieren doen is "Tracking Nature". Al lerend van de dieren en Moeder natuur, vertaalden de Maya’s deze cyclus wetenschappelijk en noemen het Tun Uc. Dus eigenlijk hebben we de Tun Uc te danken aan de natuurlijke bioritme van de mens en onze planeet. Het grootste geschenk van de Maya’s is dus de wetenschappelijk vertaling van de Tun Uc ZonneMaanjaar (het verbindende element). Dit harmonische model dat leidt naar een leven van vrede en harmonie. Gelukkig zijn er nog Maya bewegingen die ons proberen in contact te brengen met Hunab K'u en we zo weer op éénlijn komen (21/12/2012) met Al daar is. En dat doen ze via de natuurlijke tijd van de Tun Uc ZonneMaanjaar. Het belang van één kalender met één tijd, die van de Tun Uc wereldwijd is vooral ook om te verkomen dat de achtergebleven landen niet de zelfde fout begaan als de G20 landen. Omdat ze ook de welvaart willen meemaken zoals de rijken landen dat voor hun hebben gedaan, met gevolg, de Wereldproblemen van nu! Want door niet in harmonie te leven met Jezelf (als mens) en de Natuur (planeet Aarde), komt er snel een einde aan het leven op Aarde zoals wij dat nu kennen. Want zo zegt het WNF (wereld natuur fonds) in haar Living Planet Report 2008 dat we zo mogelijk al in het jaar 2030 "of eerder" een tweede wereldbol nodig hebben. De oplossing voor heel de wereldproblematiek... die is gratis en kost geen moeite om toe te passen. Gewoon een tijd/kalender voor iedereen. Want om een nieuwe fundering te creëren om het leven te kunnen behouden... zouden we snel van het kunstmatige tijdsysteem de "Gregoriaanse kalender" af moeten stappen. Door dit te vervangen door een biologisch en accurate cyclus, die van de Tun Uc... zodat we de harmonie tussen de mens, natuur, dieren en haar planeet kunnen herstellen. Door te verenigen in de tijd kunnen we verenigen in het collectief bewustzijn om daarna ons collectieve intelligentie te bundelen op The United Universe (zie: www.TUU.nu )

" www.TUU.nu "

De Natuurlijke tijd van de Maya's zijn voor elk tijdstip in het dagelijks Leven. Zoals lucht de atmosfeer is van het lichaam, zo is tijd de atmosfeer van de geest. Wie jouw tijd bezit, dat is de dirigent van jouw leven. Neem daarom bezit van je eigen tijd en je zult jezelf weer opnieuw leren kennen. Vandaar het belang van één tijd, die van de Tun Uc Wereldwijd en en en in de vernieuwde Maya filosofie daar is geen Leraar, dus ook geen Leerling... daar is geen Leider en er is ook geen Goeroe, geen Meester en/of Verlosser. Jij... je bent zelf de Leraar, de Leerling en Meester de Goeroe en de Leider zelf want Jij... bent Alles. En om dat te begrijpen zou je kunnen transformeren in Al daar is want de kracht zit hem in het collectief en minstens zo handig is het dat de Tun Uc ZonneMaanjaar gewoon in uw leven kan integreren naast andere geloven en/of ideologieën want het staatlos van welk religieus of spiritueel systeem dan ook. Dus geen afscheiding meer maar gewoon één tijd voor alle volkeren op één wereld.

Priority number one:

Dat is de Economie aan de Mensheid aanpassen en niet andersom zoals nu het geval is, dat de gezondheid van zowel de “Mens en de Natuur” nu in het geding is gekomen door de Economie. Vroeger dachten we er anders over, namelijk; toen waren we elke dag bezig om voor het gezin te zorgen, eten voor te bereiden, de huishouding te doen, zorg te dragen voor je leefomgeving en daarvoor moest je respect hebben voor de natuur, anders kon de natuur wel eens tegen je gaan werken. Nu anno 2010 zijn we alleen nog maar bezig om geld te verdienen en hebben we daarom geen oog en respect meer voor de Natuur en je medemens. Wie is daar direct en/of indirect de dupe van...? Juist ja het Nageslacht.

"hoe kun je in Godsnaam in de ogen van een kind kijken? Terwijl je zijn toekomst aan het verwoesten bent!"

Misschien vraagt u zich nu wel af van hoe en waar zou ikzelf kunnen beginnen?:

Het begint met het naleven van je intuïtie en instinkt. En niet dat van de dagelijkse propaganda volgen (omdat we nu toevallig in een media cultuur leven). Gewoon je gevoel naleven en de Maya Tun Uc ZonneMaanjaar integreren in het dagelijks leven. Dan zou ik iedereen ook aanraden om een kleuren printje te maken van deze mooie gekleurde Maya Tun Uc Zonnemaanjaar kalender en ergens in het zicht op te hangen. Zodat je dagelijks even kan kijken in welke Maya dag in de 13 Manen kalender we ons nu in bevinden.

<<< klik hier voor een printversie van je natuurlijke Maya kalender >>>

Zodat je biologische klok vanzelf weer gelijk gaat lopen.

Want uit onlangs gemaakte onderzoek is gebleken en onomstotelijk aangetoond dat de mens beter presteert als het zijn biologische klok naleeft. De natuurlijke tijd van de Maya synchroniseert u leven met uw inwendige meetikkende klok.

Hier volgen nog wat Links naar andere Maya internetsites die opgezet zijn door the globe doctor:

MENU... Cracking the Tzolkin code.- Mayan Prophecy.- After 21/12/2012 Prophecy.- Mayan Tun Uc Age.- Mayan Meditation.- Maya eenheidsbewustzijn groet.- Maya Tun Uc Hyves.-

Hunab K'u, the spirit behind the thought:


Globe dr. Johan van der Beek - kin 25 - Red Crystal Serpent - tone 12...

...ceo The United Universe
e-mail: uniteduniverse@hotmail.com
phone: +31 (0) 6 15 87 18 94.


Copyright © The United Universe - All rights reserved -|Privacy Statement|